Stäng

Mikroskop / kikare / teleskop

Här finner du Optik. Optiken hör egentligen hemma under många olika användningsområden men den är å andra sidan en så speciell produkttyp att vi valt att separera ut den. Under detta område finner du kikare, teleskop, mikroskop och stereoluppar. Dessutom kan vi vid behov ordna fram spektrofotometer, refraktometer m.fl. optiska lab-instrument.

Mikroskop får här innefatta både mikroskop och stereomikroskop (eller stereolupp som de ofta kallas). Alltså utrustning för låga förstoringar för t.ex. insekter, blad, mineraler kristallstrukturer m.m. samt för högre förstoringar för t.ex. bakterier, encelliga organismer, flercelliga mikroorganismer, cellstrukturer, organ i genomskärning etc. etc.

Kikare innefattar både handkikare för lärare och elever från de billigaste som kan användas i förskolan och grundskolan till de mer avancerade som bara används under lärarens uppsikt. Vi har också tubkikare där ni med stativ och på lite håll kan studera stillasittande fåglar/djur eller istida landformationer etc.

Teleskopen är främst för att se på stjärnhimlen. De enklaste fungerar fint för Månen, Jupiter och dess månar, Saturnus och dess ringar etc. De lite mer avancerade kan du använda för att se nebulosor och galaxer, stjärnhopar och dubbelstjärnor. För dig som tar fysiken med dig ut kan utrustningen kompletteras med solfilter, gitter för stjärnspektra, fotoutrustning och mycket mer.

Känner du dig osäker på vad du behöver, ring oss!

Läs mer

Exempel på artiklar i varugruppen Mikroskop / Kikare / Teleskop

Du hittar fler artiklar när du väljer i varugrupperna ovan.

Stativ - Astro Pro 187
Art.nr BI94
1 987,50 kr Köp
Mikroskop - Basmikroskopet
Art.nr BI101
1 575 kr Köp
Mikroskopbelysning - Kalljus
Art.nr BICL31
3 525 kr Köp
Professionellt preparerkit
Art.nr BI207
490 kr Köp
Växtriket - mikroskoppreparat
Art.nr BI201b
275 kr Köp
Meade Infinity teleskop - 70 mm
Art.nr Meade70
1 150 kr Köp
Sky-Watcher Explorer 130P teleskop
Art.nr ASW10209
4 950 kr Köp

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan